7 Kasım 2010 Pazar

ZİLHİCCE AYIMIZ MÜBAREK OLA...


ZİLHİCCE AYININ FAZİLETLERİ
      Musa a.s Allah ( c.c ) niyaz etti : Yarabbi benim duam var kabul olmadı bana bir şey öğret ki duam kabul olsun Allah (c.c ) buyurdu ki: kim Zilhicce ayında LA İLAHE İLLALLAH derse ve dua ederse kabul olunur..


      Zilhicce ayında LA İLAHE İLLALLAH VAHDEHU LA ŞERİKE LEH LEHÜL MÜLKÜ VE LEHÜL HAMDÜ YUHYİ VE YUMİT VE HÜVE HAYYUN LA YEMÜT BİYEDİHİL HAYR VE HÜVE ALA KÜLLİ ŞEYİN KADİR okunursa fazileti çoktur..

    ZİLHİCCE AYININ

1. Günü : Adem a.s mağfiret olduğu gündür.. Kim o gün oruç tutsa Allah ( c.c ) o kimsenin günahlarını af eder..
2. Günü : Yunus a.s duasının kabul olunup balığın karnından kurtulduğu gündür.. Kim bugün oruç tutarsa senenin bütün günlerini ibadetle geçirmiş gibi olur.. Hatta hiç isyan etmemiş gibi olur..
3. Günü : Zekeriyya a.s duasının kabul olduğu gündür.. Kim o gün oruç tutarsa Allah ( c.c ) o kimsenin duasını kabul eder..
4. Günü : İsa a.s dünyaya geldiği gündür.. Kim bugün de oruç tutarsa o kimsenin üzüntüsü ve fakirliği def eder.. Kıyamet gününde ise yazıcı meleklerle beraber olur..
5. Günü : Musa a.s dünyaya geldiği gündür.. Kim o gün oruç tutarsa Allah (c.c) o kimseyi münafılıktan uzak eder, kabir karanlığından emin kılar..
6. Günü : Kim oruç tutarsa o gün Allah (c.c) hayır kapılarını açar ona rahmetiyle nazar eder o rahmetle nazar edilen kimse ebedi azaptan kurtulur..
7. Günü : Allah (c.c) cehennem kapıları kapanır bu zilhicce günleri bitmedikçe açılmaz.. Bugün oruçlu olan kişiye Allah (c.c ) sıkıntı ve güçlük kapılarının otuzunu kapatır, kolaylık ve huzur kapılarının otuzunu açar..
8. Günü : Terviye günüdür.. Kim o gün oruç tutarsa Allah ( c.c) o kadar çok mükafat verir ki verdiği ecir ve ihsanı allah (c.c ) bilir..
9. Günü : Arefe günüdür.. Kim oruç tutarsa o kimse için o sene ve gelecek sene için tuttuğu oruç kefaret olur..
10. Günü : Kurban günüdür.. Kim bugün kurban kesse kurbanının yere damladığı ilk kan ile Allah ( c.c ) kendisinin ve ailesinin günahlarını mağfiret eder.. O günde bir mümine yemek yedirse, sadaka verse Allah ( c.c ) dirildiği gün mizanında onun mükafatını Uhud dağı ağırlığınca sevap verir...


   Hadis-i Şerif : Dünya günlerinin en efdali Zilhicce'nin ilk on günüdür...
   Hadis-i Şerif : Zilhicce'de birgün oruç tutmak bir yıl oruç tutmaya denktir.. Bir gece ibadet etmek bir sene gece yapılan ibadetlere denktir..


    BİR KİMSE ZİLHİCCE AYINDA BİR GÜN ORUÇ TUTSA ALLAH ON ŞEY İLE İKRAM EDER :


1 ) Ömründe bereket ihsan eder..
2 ) Malını arttırır..
3 ) Ailesini sevilmeyen şeylerden korur..
4 ) Günahlarına kefarettir...
5 ) Yaptığı iyiliklerin sevabı kat kat verilir..
6 ) Ölüm anında kolaylık ihsan edilir..
7 ) Kabri aydınlanır..
8 ) Mükafatı mizanda ağır gelir...
9 ) Cehennem derekelerinden kurtulur..
10 ) O tuttuğu oruç sebebiyle cennette yüksek derecelere ulaşır...


     Zilhicce'nin 10. gecesinin son üçte birinde 4 rekat ( iki rekatta bir selam verilerek ) namaz kılıp her rekatta 1 Fatiha, 3 Ayetel Kürsi, 3 İhlas, 3 Felak, 3 Nas okunur.. Namaz bittikten sonra :
   SUBHANE ZİL İZZETİ VELCEBERUTİ SÜBHANE ZİLKADETİ VELMELEKUTİ SUBHANEL HAYYİLLEZİ LA YEMUT. LA İLAHE İLLA HÜVE YUHYİ VE YUMİT. VEHÜVE HAYYUN LA YEMUT. SUBHANALLAHİ RABBİL İBADİ VEL BİLADİ VELHAMDÜ LİLLAHİ KESİRAN DAYYİBEN MÜBAREKEN ALA KÜLLİ HAL ALLAHU EKBER KEBİRAN RABBENA CELLE CELALUH VE KUDRETİHİ Bİ KÜLLİ MEKAN...
    dese ve dilediği duaları yapsa o kimse hac yapmış ve Rasulun kabrini ziyaret etmiş ve Allah yolunda cihat etmiş gibi sevap verilir.. Ve her dilediği duaları kabul olunur.. Kim bu namazı her gecesinde kılarsa Allah (c.c ) meleklerine şöyle seslenir :


     Ey meleklerim sizler şahit olun ben bu kimseyi bağışaldım ve onu Beytullahı hac edenlerin arasına dahil ettim.. Melkler ise bu duruma memnun olurlar...


     Bir kimse Zilhicce'nin ilk on gününe hürmet etse Allah ( c.c) o kimsenin ömrüne bereket, malına ziyadelik, ailesine muhafaza, günahlarını af, iyiliklerini kat kat, ölüm sarhoşluğu kolay, kabrini nur, mizanını ağır, cehennem derekelerinden kurtuluş, cennet derecelerini âla kılar...


    Zilhicce'nin ilk on gününde bir fakire tasadduk etse, peyggamberlere tasadduk etmiş gibidir.. Bu günlerde hasta ziyaret etmek Allah ( c.c ) dostlarını ziyaret etmek gibidir..Bir kimse bu günlerde birisine elbise giydirse Allah (c.c ) o kimseye cennet elbiselerinden giydirir.. Bir kimse yetim sevindirse kıyamet gününde Arş altında kendisine lütuf ve ihsan olunur..Bu günlerde ilim meclisinde bulunan, o kimse Allah'ın peygamberlerin bulunmuş gibi olur...
  
 KURBAN BAYRAMI GÜNÜ : 2 rekat namaz kılınır..
Her rekatta 15 Fatiha, 1 İhlas, 1 Felak, 1 Nas okunur..
Selam verildikten sonra 3 Ayetel Kürsi, 15 istiğfar okunur ardında dua edilir.. Her ne dua ederse kabul olunur...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...