1 Haziran 2011 Çarşamba

ÜÇ AY'IMIZ MÜBAREK OLSUN...



                                                              RECEB-İ ŞERİF
ALLAHÜMME BARİKLENA Fİ RECEBE VE ŞABAN VE BELLİĞNA RAMAZAN..
Receb ayı “ Eşhur-u Hurum” dan olup ŞEHRULLAH yani Allah’ın ayıdır.. Bu aya oruçlu olarak girilmeli ve bu ayda Allah’a çok iltica etmeli…

Receb ayının 1. günü oruç tutanlara 3 senelik, 2. günü oruç tutanlara 2 senelik, 3. günü oruç tutanlara ise 1 senelik nafile oruç sevabı verilir.. Bu hadis-i şerif ile sabittir..

Üç günden sonra her gününe birer ay oruç sevabı verilir..
Receb-i şerif Cenab-ı Hakka’a mahsus bir ay olduğu için yalnız Zât-ı İlahi’yi bildiren İhlas-ı Şerif sûresini çok okumalı, tevhid, istiğfar ve salevat-ı Şerifeleri ihmal etmemelidir..


Receb ayının ilk gününe girince Allah rızası için iki rekat nafile namaz kılınır.. Sonra samimiyetle tevbe edilir.. 111 defa Efendimize selavat okunur.. Arkasından 1660 defa “ Ya Allah “diyerek tesbih çekilir..


Receb ayının ilk günü bu duayı okuyan 1 yıl boyunca şeytan şerrinden emin olur.. Dua : “ Amentü billahillezi la ilahe illa hu.. “


Receb ayında her sabah 7 kere “ La İlahe İllallahu Vahdehü La Şerike Leh Ve Eşhedü Enne Muhammeden Abduhu Ve Rasuluh “ denilirse geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır..


Receb ayının ilk Perşembe günü kuşluk vakti 16 rekat namaz kılınır.. 4 rekatta bir selam verilir..


Her rekatta :
• 1 Fatiha
• 1 İhlas
• 1 Felak
• 1 Nas sûreleri okunur..

Bu namazı kılan kişi dünyadan ahirete göçerken annesinden doğduğu gün gibi günahsız olur.. Kıyamette şehitlerle haşrolunur.. Cennete peygamberlerle girer..

Receb ayının Perşembe, Cuma ve cumartesi günleri oruç tutulursa Allah’u Teala ona 900 sene ibadet etmiş gibi sevap verir..

Bu ayda 2 tane kandil vardır:

1. İlk Cuma gecesi Regaib Kandil
2. 27. gecesi Mi’rac Kandili

Receb ayında her gün, başında ve sonunda 7’şer Fatiha-i şerif okumak sûretiyle 100 İhlas-ı şerif okumakta çok sevaptır..

Recep ayının 13-14-15. günlerinde oruç tutanlar sünnet-i şerifeyi yerine getirdiklerinden nice hastalıklardan şifa bulurlar…

Receb ayının 15. günü oruçlu geçiren ve gece ibadetle geçiren 200 yıllık günahı af olunur.. 1000 İhlas ve 100 Ayetel Kürsi okursa tamamladığı zaman 1 kere “ La İlahe İllalahu Ganiyyul hamid..La İlahe İllallahu Vitrul Ehad “ derse Allah’u Teala o kişiye 70.000 melek gönderir.. Ellerinde 70.000 gümüşten divit (kalem) 70.000 altın kalem kıyamete kadar sevabını yazarlar..İstiğfar ederler ve mahşerde herkesin beyninin kaynadığı günde o kişi arşurRahman altında gölgelenir…

Receb ayının 15. gecesi kim “ La İlahe İllalahul Aliyyul Azim..La İlahe İllalahul Rabbussemavati Velarz.. La İlahe İllalahul Hakimul Kerim..LA İlahe İllalahul Rabbu Külli Şey’in Ve Halik Hu “ derse günahlarından arınır.. Kabul olunmuş 1000 nafile hac sevabı verilir.. 1000 köle azad etmiş gibi sevab verilir..
Receb-i Şerif Tesbihleri:
10 gün Subhanallahil Hayyil Kayyum

10 gün Subhanallahil Ehadis Samed

10 gün Subhanallahil Gafurur Rahim

NOT : Bu tesbihler günde en az 100 defa okunmalı…

RECEB AYINDA KILINACAK NAMAZ


Receb’in 1’i ile 10’u arasında, 11’i ile 20’si arasında ve 21’i ile 30’u arasında sadece birer defa olmak üzere kılınacak 10’ar rekat Hacet namazı vardır..Hepsinin de kılınış şekli aynıdır.. Bu namazları Cuma ve Pazartesi gecelerinde ve bilhassa teheccüd vaktinde kılınması efdaldir..

Bu namaz, mü’min ile münafığı ayırır.. Bu 30 rekat namazı kılanlar hidayete ererler.. Münafıklar bu namazı kılamazlar.. Bu namazı kılanın kalbi ölmez..

Bu 30 rekat namaz, Resullullah (s.a.v ) Efendimizin berberi Selman-ı Pâk ( r.a ) Hazretleri tarafından rivayet edilmiştir..



Kılınış Şekli :

Hacet namazına şu niyetle başlanır:

“ Yâ Rabbi, beni dünyaya teşrifleri ile nura gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Receb-i Şerif hürmetine, feyz-i ilâhine nail eyle.. Abid, zahid kulların arasına kaydeyle.. Dünya ve ahiret sıkıntılarından halâs eyle, rıza-i şerifin için Allahu Ekber..”
Her rekatta 1 Fatiha-i Şerife, 3 kafirun sûresi, 3 İhlas-ı Şerif okuyup, 2 rekatta bir selam verilir..Böylece 10 rekat tamamlanır..

Namazdan sonra 11 defa şu dua okunur :


“ La ilahe İllalahu vahdehû La Şerike Leh.. Lehül-mülkü Ve LEhül -hamdü Yuhyi Ve Yümit.. Ve Hüve Hayyün La Yemûtü Biyedihil-hayr.. Ve Hüve Ala Külli Şey’in Kadir.. “
Receb’in 11’i ile 20’si arasında kılınan 10 rekattan sonra 11 defa şu dua okunur :


“ İlahen Vahiden Ehaden Sameden Ferden Vitran Hayyen Kayyumen Daimen Ebeda “Receb’in 21’i ile 30’u arasında kılınan 10 rekattan sonra şu dua 11 kere okunur:
“ Allahümme La Mania Lima A’tayte Ve La Mu’tıye Lima Mena’te Ve La Râdde Lima Kazayte Ve La Mübeddile Lima Hakemte Ve La Yenfeu Zel-ceddi Minkel-ceddü.. Sübhane Rabbiyel-aliyyil-a’le-l-vehhab..Sübhane Rabbiyel-aliyyil-a’lel-vehhab.. Sübhane Rabbiyel-aliyyil-a’lel-vehhab..Yâ Vehhabü Yâ Vehhabü Yâ Vehhab.. “

8 yorum:

Yazıyor dedi ki...

Recebi Şerif ayımız ve Regaib kandilimiz mübarek olsun!

Rabbim, receb ve şabanı berekli eylesin ve bizleri Ramazanı şerife ulaştırsın inşaallah

Kalb-i Şikeste dedi ki...

Amin.. Amin.. Amin..

Adsız dedi ki...

Hakkı ile geçiririz inşallah kandilimizi :) Allah razı olsun bu güzel bilgiler için, hep not aldım :) İnşallah Rabbim dualarımızı kabul buyurur..

Adsız dedi ki...

Bişey sormak istiyorum, bugün Recep ayının 1. günü mü olmuş oluyor ya.. Hesaplayıp duruyorum, Perşembeyi Cumaya bağlayan gece Regaip kandili ise bugün Recep ayının 1. günü mü değil mi bi fikriniz var mı :)
İlk perşembe günü kuşluk vaktinde 16 rekat namaz kılınır diyor. O zaman bugün mü kılacağız yoksa 9 haziran mı ilk perşembesi olmuş olacak.
İki saattir bunu düşünüyorum :))

Kalb-i Şikeste dedi ki...

Öncelikle en kalbi dualarımla ben de sizin kandilinizi kutlarım..
İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.. :)
Rabbim yaptığınız ibadetleri kabul eylesin..
Sorularınıza gelince :) Bu gece Regaib Kandilinin gecesi, yarında günü oluyor.. Ve yarın Recep ayının ilk günü..
Böylelikle Recep ayının ilk perşembe günü yapılacak ibadetleri önümüzdeki hafta perşembe günü yapacağız inşallah..
Umarım açıklamam yeterli olmuştur..
Eğer yine de kafanıza takılan birşey varsa yazabilirsiniz ben de elimden geldikçe cevap vermek isterim..
Tekrardan hayırlı kandiller..
Dua ve muhabbetle...

Adsız dedi ki...

Cok teşekkür ederim cevap için :) Anladım bu sefer :))

Kalb-i Şikeste dedi ki...

Rica ederim ne demek.. Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
Dualarınızda anılmak ümidiyle...

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Bu güzel üc ayi tekrar tekrar Rabbim herkese yasatsin insallah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...